4 fő részére
50 perc
Könnyű
Húsgombócok |
|
0.5 dl
|
zsemlemorzsa |
1 dl
|
víz |
1 db
|
vöröshagyma, apróra vágva |
500 g
|
darált marhahús |
1 db
|
tojás |
1
|
csokor petrezselyem, finomra vágva* |
1 tk
|
só |
1 tk
|
feketebors |
2 ek
|
Vénusz vagy Floriol étolaj a sütéshez |
50 g
|
Eleplant a sütéshez |
* Használhatunk helyette szárított petrezselymet vagy más fűszernövényt is, 1 evőkanál szárított fűszernövény elegendő lesz. |
|
Barnamárás |
|
80 g
|
Eleplant |
1 dl
|
búzaliszt |
1 l
|
csirke alaplé |
őrült feketebors | |
egy csipet só | |
Burgonyapüré |
|
1 kg
|
keményítő tartalmú burgonya |
1.5 dl
|
zabital* |
100 g
|
Eleplant |
1 tk
|
só |
* Igény szerint hagyományos tehéntejjel is készíthető, ekkor természetesen tejet tartalmaz. |
|
A befejezéshez |
|
2
|
uborka, szeletelve |
finomra vágott petrezselyem |