4
|
rumpsteak (spitzfartő), egyenként kb. 250 g |
3 ek
|
Eleplant |
300 g
|
cseresznyeparadicsom, szárral |
4
|
szál kakukkfű |
durva szemű tengeri só |
1. Mossuk meg a kakukkfüvet, rázzuk szárazra, és szedjük le a leveleket a szárról.
2. Mossuk meg, és csepegtessük le a paradicsomot. A szobahőmérsékletű steakeket jól besózzuk, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük.
3. Melegítsünk fel egy nagy, vastag aljú serpenyőt, tegyünk bele 1 evőkanál Eleplantot, és olvasszuk fel. Süssük meg benne a steakeket nagy hőfokon kb. 1 percig, majd fordítsuk meg, és süssük további 1 percig.
4. Ha szükséges, akkor vegyük ki a steakeket a serpenyőből, és előmelegített sütőben (felső/alsó hőfok: 120 °C) egy tepsiben vagy rácson süssük a kívánt mértékig.
5. A steakeket a cseresznyeparadicsommal együtt visszatesszük a serpenyőbe, és 2 evőkanál Eleplantban átforgatjuk, azaz újra és újra meglocsoljuk a steaket és a paradiocsomot a növényi krémmel egy kanál segítségével.
6. A steakeket a cseresznyeparadicsommal és az olvasztott Eleplanttal tálaljuk.